Sunday, February 10, 2013

Garnier: Olia-kvinna: Inför testet av hårfärgen.

För lite sen fick jag ett konstigt paket, det var tydligen från Garnier! Jag har kommit med i deras testpanel för nya hårfärgningen Olia. Fick två förpackningar och har inte provat dem ännu. Innan jag gör det ska jag (eller någon med högre level) bleka min utväxt, som är mörkbrun.


Den 20 februari kan jag logga in på olia.se för att svara på frågor som andra personer har ställt angående färgen. Tydligen så ska den inte lukta skit, dvs så stark amoniak så det inte går att andas i badrummet när man står utan linser framför spegeln och försöker "se" vart man lägger färgen. Nej men seriöst, den här färgen ska inte lukta starkt eller illa - det är jag lovad. Och till den som kanske undrar; jag kom med i testpanelen genom Garniers facebooksida.

Illustrerade bibeln från 1874, den tjockaste bok jag köpt (om man räknar bort ordböcker).

Idag gjorde jag ett fynd som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva sådan glädje av. I hjärtat av Brandkärr (om vi antar att den här hålan faktiskt har ett) finns Öppen Hand, som säljer allt möjligt second hand/loppis relaterat som folk lämnar in. Jag gick dit mest för att komma ut och röra på mig eftersom jag satt inne hela gårdagen pga mystisk djävulsk värk. Men se vad jag hittade för 20 spänn, en gammal svensk bibel från 1874!

Jag köpte den för jag har velat ha en i flera år. I brist på antal loppisar och dylikt som kunde tänkas sälja en bibel från 1800-talet så har jag helt enkelt inte hittat en och samtidigt haft "pengar över" så att säga. Ett fynd jag aldrig gjorde för flera år sedan var en gigantisk bibel (också inne på Öppen Hand). Den var i storlek som den prästen har i sitt lilla "bås" och läser ur, och den var både GAMMAL och SLITEN. Men den var så charmig, och illustrerad! Minns jag rätt var illustrationerna till och med i färg. Men jag köpte den inte av följande anledning: den var för stor.

Varför kan en 25-åring velat ha en över hundra år gammal bibel? Anledningen är simpel: jag är intresserad av historia, språk, religion, konst, symboliska tolkningar av diverse texter och bilder OCH äldre föremål. There it is.

Monday, February 4, 2013

Ett barn på bussen förklarar.

Vad dagens barn spelar för spel nu mera har jag absolut ingen aning om, jag vet däremot att det satt två små pratglada barn bakom mig på bussen förut idag. Den ena var en pojke, den andra var en något yngre flicka. Gissar på att de var mellan 5-7 år gamla. Pojken förklarar tydligt hur man kan gå till väga för att göra gud-vet-vad:

"Och du behöver daj-mond* för att tillverka de. Så då skaffar dig daj-mond för att göra ett daj-mondsvärd, och sen då kan du göra ett daj-mond svärd och .. och då så har du ett DAJ-MONDSVÄRD. Och du kan också göra stål. Det finns lava från vulkaner, och om du blandar .. häller i .. låter lava rinna ner i vatten så.. så får du stål."

Därefter stannade bussen och jag klev av. Barnen gick av med en man med lustig gångstil och en något kraftig kvinna. Jag tog mig friheten att anta att det var föräldrarna. Efter övergångsstället hade jag gått om dom.. det här var innan min samhällslektion, men jag är fortfarande nyfiken på vad fasiken pojken pratade om. Är också amazed över att spel, tv och filmer (och internet?) kan göra att barn i så liten ålder snappar upp så många engelska ord.

*diamond
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...